Siirry sisältöön

Huikea sushi-innovaatio nyt myös Raito-sushista!

Maailmanluokan sushi-innovaatio Suomesta luo pohjan aivan uudelle sushikulttuurille: “Aiomme myydä tätä Japaniin!”

Suomalainen startup kehitti sushikeisarina tunnetun, K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautalan kanssa nautiskelijalle ja ympäristölle maailman kevyimmän sushin.

KING Konjac -sushi tarkoittaa maksimaalisesti hyvää oloa ihmiselle ja ympäristölle. Suomalaiskeksintö yhdistää kaksi japanilaisen ruokakulttuurin ikonista herkkua yhdeksi kokonaisuudeksi, joka on kevyempi nautiskelijalle, ympäristölle ja sushin valmistajalle. Kymmenen kertaa enemmän kuitua, kymmenen kertaa vähemmän kaloreita ja viljelyyn kulutettua vettä mutta sushille tuttu, rakastettu maku ja raikkaus.

Sushilajitelma 10 kpl Avo Ebi-nigiri King Konjac-pohjalla.

KING Konjac -sushipohja – hyvinvoinnin ja kuidun lähde kaikkiin ruokavalioihin

Konjac-pohjaa ja perinteistä riisipetiä voi verrata suosittuihin kevytjuomiin ja niiden sokeriversioihin: maku on hyvin samanlainen, mutta energiatiheys huomattavasti pienempi.

KING Konjac -sushipohja sisältää 0 g hiilihydraattia, eli 100 % vähemmän tavalliseen riisiin verrattuna. Samalla siinä on kymmenkertainen määrä kylläisyyttä ja hyvää oloa tuovaa liukoista ravintokuitua. Tarjoiluvalmis King Konjac -sushipala on raikas ja lähes kaloriton (9 Kcal / 100 g) vaihtoehto valkoiselle sushiriisille.  Makumaailmaltaan aavistuksen kevyemmän pohjan ansiosta herkulliset täytteet sekä soijakastike ja muut tutut sushin maut korostuvat entisestään.

Konjac-palat valmistetaan ravinnerikkaasta konjac-kasvista, joka on ollut osa Japanin maataloutta ja ruokakulttuuria lähes yhtä kauan kuin riisi. Konjac ei sisällä kaloritiheää hiilihydraattia kuten riisi, vaan se koostuu liukoisesta ravintokuidusta, joka lisää kylläisyyden tunnetta ja energistä oloa ilman kaloreita.

Ravintosisältönsä puolesta konjac-pala on suorastaan mullistava. Allergeenittomat sekä säilöntä- ja väriaineettomat konjak-palat sopivat vegaaneille, gluteenittomille, FODMAP-ruokavalioon, ketoilijoille, keventäjille ja kenelle tahansa hyvää oloa ja makua arvostavalle. Herkullinen, koukuttava maku takaa kevyitä mutta maksimaalisen nautinnollisia hetkiä kaikille japanilaisen keittiön ystäville ja sushia rakastaville.

”Tuomme Suomen sushikeisarin, Markku ’Make-san’ Hautalan kanssa kylmätiskiin herkulliset, hyvinvointia ja ympäristöä tukevat take away -annokset, jotka mullistavat sushimaailman”, kertoo patentoidun innovaation keksijä ja toimitusjohtaja Sami Gauffin.

Kuluttajille susheja ensimmäisenä maailmassa tarjoaa Järvenpään K-Citymarketin ja Helsingin Rautatieaseman RAITO Sushi -pisteet.